Hygiëne


Om te voorkomen dat infectieziekten in de tandartspraktijk worden overgedragen tussen patiënten en zorgverlener (en andersom), zijn tandartsen grootverbruiker van handschoenen, mondkapjes en reinigings- en desinfectiemiddelen. In onze praktijk wordt uitsluitend gewerkt met latex-vrije handschoenen (ter voorkoming van allergische reacties bij zowel u als onze medewerkers). Voor iedere patiënt wordt schoon (= gesteriliseerd) instrumentarium gebruikt!


Ook hebben wij geïnvesteerd in uiterst kostbare apparaten waaronder: digitale röntgendiagnostiek, behandelmicroscoop, laser e.a. instrumenten zoals extra hand- en hoekstukken (de 'boren'), sterilisatie- en desinfectiesystemen. Deze kosten zijn doorberekend in het tarief voor iedere behandeling (besluit wijlen minister Borst).


Een - gebruikt - instrument wordt altijd huishoudelijk gereindigd (al of niet d.m.v. de vaatwasser) en vervolgens gesteriliseerd zodat we een optimale hygiëne waarborgen.

Dit gebeurt in de - sinds 2011 aangebouwde - sterilisatieruimte, waar een duidelijk onderscheid is gemaakt tussen gebruikt ('vuil') en gesteriliseerd instrumentarium.Onze assistentes Amanda en Caroline dragen daarnaast zorg voor het onderhoud van alle ruimtes binnen de praktijk.


De werkkleding van zowel tandartsen als assistentes worden dagelijks gereindigd volgens de W.I.P. richtlijn!

Copyright 2019 © All Rights Reserved